Regie

In een regie gaat Marjolein vooral uit van de spelers. Uiteraard wordt het stuk gevolgd, maar de input, creativiteit en originaliteit van iedere speler staat voorop.
Marjolein houdt van het proces waarin je samen creëert , zodat de mogelijkheid open blijft om uit te stijgen boven dat wat al bedacht is. De onverwachte nieuwe inzichten tillen een regie op een ‘hoger ’plan en zo maak je samen het stuk.
Marjolein houdt ook van regies waarin er geen sprake is van een vaststaand stuk of script. Dan wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan de hand van een onderwerp, boek of thema, waar ieder zijn eigen bijdrage kan leveren en rol kan vervullen. Genieten van het spelen en het maakproces zijn voor Marjolein net zo wezenlijk als een mooi resultaat.

Gebakken Mannetjes, muziektheaterproductie, foto van ‘de Nachtwacht"

Koorregie

Zeer regelmatig wordt Marjolein gevraagd voor de regie van een koor. Daar is zij inmiddels zeer bedreven in. Door haar eigen muzikaliteit, theatrale visie en zorg voor de inhoud weet ze het unieke geluid en de eigen uitstraling van een koor te versterken. Ze gaat samen met de dirigent op zoek naar de beste presentatie, waarin de muziek, inhoud en koorzetting als een puzzel in elkaar vallen. Samen met het koor en de dirigent creëert ze zo, met haar frisse blik en open hart misschien wel het ‘kippenvel momentje’.

Docent

Marjolein is een docent in hart en nieren. Zij geniet ervan om, in een veilige setting, het mooiste , speciaalste, en onverwachte uit mensen te halen. In ieder van ons liggen nog zo veel talenten verscholen. Hoe heerlijk is het dan om dat in het theater wel aan bod te kunnen laten komen.
“Je leert jezelf op zoveel verschillende manieren kennen. En al die verschillende kanten kunnen op het podium zichtbaar worden in steeds weer een andere rol.
Theater is een geweldig middel om je te leren inleven, om met afstand te leren kijken naar een situatie, om je eigen ideeën en fantasie vorm te geven. Om uit je woorden te leren komen en er helemaal te mogen zijn met je zeker en onzekerheden” Zij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen en ziet het vak ‘theater’ als een essentieel onderdeel van een gezonde algemene ontwikkeling van het kind.

Uit het leven van een Loser, jeugdtheaterschool Abcoude

Actrice

‘Wauw, ik wist niet dat ik het in me had! ‘
Marjolein houdt van toneelspelen en speelt af en toe nog in het theater of op de tv. “Je kunnen verliezen in een rol heeft iets magisch. Keer op keer ben ik weer verrast door de oneindige mogelijkheden die er in je zijn. Door het toneelspelen krijgen deze kanten ineens de mogelijkheid om te voorschijn te komen. Dat geeft me vervulling.” Deze ontdekkingsreis staat ook voorop in de theaterlessen die Marjolein geeft. In de afgelopen jaren heeft Marjolein zich doorontwikkelt als actrice waarin het theater en toneelspelen meer een middel zijn geworden tot verdere ontwikkeling en zelfontplooiing dan de “perfecte” eindproductie als doel op zich.

Logo Marjolein Macrander