Over Marjolein

Zij is opgeleid aan de theaterschool in Amsterdam en heeft in verschillende tv, film en theaterproducties gespeeld. Ook presenteerde zij het Klokhuis, haar eigen tv kinderprogramma en was ze enkele jaren te beluisteren als presentatrice op radio 3.
Tien jaar lang trok ze met haar muziektheatergezelschap De Hollandse Kade langs de theaters en scholen om op te treden voor het jongste publiek. De verhalen en de liedjes schreven de spelers zelf en zijn op cd verschenen.
Gaandeweg ontwikkelde Marjolein zich tot een bevlogen theaterdocent en richtte zij haar eigen jeugdtheaterschool op. De school is haar lust en haar leven waarin zij al haar creativiteit en andere talenten kwijt kan.

De Vuurvogel muziektheaterproductie

Bedrijfsleven

Marjolein behoorde tot de eerste 12 trainingsacteurs van Nederland en was één van de jongste. Ze heeft vele rollen vervuld als trainingsactrice en later ook in assessements. Jarenlang heeft ze meegedacht hoe het vak ‘trainingsacteren’ verder te ontwikkelen en in te zetten waar gewenst. Daarbij ontwikkelde ze in samenspraak met de klant ook specifieke trainingen op maat. Het vak heeft zich in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en de vele werkvormen en methoden zijn haar bekend en toevertrouwd.

ITIP

In 2001 werd Marjolein geopereerd aan een levensbedreigende hersentumor. Zij is wonderwel goed uit deze operatie gekomen. Sindsdien leeft zij zonder geur en en kan ze ook niks meer proeven. Ze heeft een bijna doodervaring meegemaakt en besloot door deze indrukwekkende periode het roer om te gooien en nog meer te kiezen voor het unieke pad wat haar vervult, om zo een inspirerende bijdrage te kunnen leveren. Ze besloot het ITIP te gaan volgen (Instituut voor de Toegepaste Integrale Psychologie) en verdiept zich graag in levensvraagstukken rondom ‘tegenslagen’, en genezing. Momenteel schrijft zij over deze bijzondere periode in haar leven en het boek zal in het najaar van 2021 verschijnen.

Logo Marjolein Macrander